Marc Pesnot · Domaine de la Sénéchalière, Muscadet Sèvre et Maine

Marcs vineri og marker ligger lige ved hovedvejen, og som sådan er der intet romantisk over det; ingen snirklede landeveje, intet gammelt stenhus, ingen udsigt over markerne. Til gengæld er alt samlet lige omkring ham, og han har fuldkommen styr sine 13 hektar melon de bourgogne i skiferjorden i det sydlige Loire, ikke langt fra byen Nantes, og den dertil hørende vinifikation. Hans vine er præcise, mineralske, levende, og man kan godt vove den påstand, at det er præcis sådan her, Muscadet skal og bør smage. Det synes han også selv. Men han tænker sig grundigt om, og i kælderhjørnerne går han og sysler lidt med forsøg af forskellig art, fordi når nu alle andre druesorter opfører sig markant forskelligt fra område til område, eller måske endda fra parcel til parcel, hvorfor er aromaprofilen i Muscadet så stort set urokkelig? Resultatet af hans overvejelser kan smages i den macererede cuvée 13ième heure, men der er mere under opsejling. Man kan slå ventetiden hen med de sædvanlige cuvéer, for det kan da godt være, det er interessant nok med forskning i den der aromaprofil, men man skal godt nok ikke kimse af de oprindelige.