Alex Foillard · brouilly & côte de brouilly, Beaujolais

Alex har en hektar Brouilly og en hektar Côte de Brouilly, og derudover køber han druer til sin Beaujolais Villages. Han laver al vinen på samme måde. Alt høstes i hånden, og de hele klaser ligger natten over i kølerum, hvorefter de kommes på betoncuves for at macerere. Herefter presses de, og så bliver mosten kølet ned. Vinen ligger ni måneder på hhv. fade og beton, inden de bliver flasket. Så det er altså først og fremmest terroiret, der gør forskellen: Brouilly, som er ren granit, giver vine med masser af mineralitet, mens der i Côte de Brouilly er et tykt lag sand, inden man når ned til lige dele skiffer og granit, og det giver langt mere frugtige vine. Og så spiller årgangen selvfølgelig ind. Alex’ mål er frugte vine med masser af friskhed. Han holder som en ægte beaujoløjser først og fremmest af vinens drikbarhed.

Og som en anden ægte beaujoløjser er maden mindst lige så vigtig, så hvis han ikke lavede vine, ville han åbne en restaurant.