Fabrizio Iuli · Monferrato, piemonte
Vi er i Cerrina Monferrato i det nordlige Piemonte, kendt som barbera-land. Fabrizios mor havde en restaurant i 42 år, og hans far producerede så vidt muligt de råvarer, hun skulle bruge, herunder vinen. Hans mor bor stadig i landsbyen og kommer jævnligt forbi med frisklavede agnolotti eller parmigiana. Fabrizio er oprindeligt uddannet guldsmed, men ville gerne være rigtig vinbonde og har stille og roligt bevæget sig i en mindre og mindre moderne retning, ligesom han har tilplantet med en flere af de gamle druesorter som fx grignolino og slarina. Der har aldrig – som i aldrig! – været nogen former for kemi i hans marker, og i dag mestrer han processen så blændende, at der er total balance og harmoni i det færdige produkt. Det er 100% et udtryk for de marker, der omkranser hans domaine, hans liv i Cerrina. Fabrizio er muligvis verdens flinkeste vinbonde, og hans store styrke som vinbonde er, at han aldrig har travlt. Ting tager tid, god vin tager tid, og han tager sig god tid. Til både ting og vin.